Ga terug
+ personen
Salsa van ananas, paprika en komkommer. Deze zoete en pittige salsa van ananas, paprika en komkommer zit vol frisse smaak en is het perfecte bij de bbq..
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Salades
Keuken Caribisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe ananas
  • 1 rode paprika
  • 3 mini komkommers
  • 150 gr cherrytomaten
  • 2 lente-uien
  • 5 takken koriander
  • 1 jalapeño
  • 4 el olijfolie
  • 1 el agavesiroop
  • ½ limoen, rasp en sap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de ananas in de lengte doormidden, maar laat een grotere helft over waar de kroon aan zit.
  • Snijd het vruchtvlees en lepel alle resterende stukjes ananas er ook uit.
  • Snijd alle ananas van beide helften in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Snijd de paprika, komkommer, en tomaatjes in kleine blokjes. Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak het korianderblad fijn. Snijd de jalapeño in kleine stukjes.
  • Doe dit in de kom samen met de ananasblokjes en meng dit door elkaar.
  • Maak de dressing door de olijfolie, agavesiroop en limoenrasp en sap met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de ananassalsa.
  • Lepel de salsa in de halve ananas en serveer het zo.