Ga terug
+ personen
Salade van raapstelen en avocado. Zie je raapstelen liggen bij de groenteboer, dan weet je dat de lente is aangebroken. Lekker in deze salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr raapstelen
  • 1 avocado
  • 1 groene appel
  • 10 radijsjes
  • 70 gr feta
  • 2 lente-uitjes
  • 25 gr zadenmix

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl Dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de raapstelen schoon. Laat de raapstelen uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Snijd de appel in dunne plakjes, de radijsjes doormidden en de lente-uitjes in dunne ringen.
  • Snijd de feta in kleine blokjes of verkruimel het.
  • Meng voor de dressing deze ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de raapstelen op een groot bord, verdeel de avocado, appel, radijsjes en feta hierover. Bestrooi met de lente-ui en zadenmix.
  • Besprenkel de salade met de dressing.