Ga terug
+ servings
Salade van postelein, waterkers en radijsjes. Lekkere frisse zomerse salade met een Oosterse dressing gemaakt van sojasaus en gembersiroop.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr zeekraal
  • 75 gr waterkers
  • 100 gr postelein
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 avocado
  • 1 bakje pittige kiemgroente
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el gembersiroop

Instructies
 

  • Maak de zeekraal schoon, verwijder eventueel de harde onderkanten van de steeltjes en blancheer de zeekraal 1 minuutje. Giet af en spoel af met koud water.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit goed door elkaar.
  • Spoel de waterkers en postelein schoon onder de koude kraan, laat goed uitlekken of slinger het droog in een slacentrifuge.
  • Snijd de radijsjes (met een mandoline) in hele dunne plakjes.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes.
  • Leg de waterkers op een schaal, verdeel hierop de zeekraal, postelein, radijsjes, avocado en kiemgroente.
  • Serveer de dressing apart.