Salade van postelein, waterkers en radijsjes. Lekkere frisse zomerse salade met een Oosterse dressing gemaakt van sojasaus en gembersiroop.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 100 gr zeekraal
- 75 gr waterkers
- 100 gr postelein
- 1 bosje radijsjes
- 1 avocado
- 1 bakje pittige kiemgroente
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstwijnazijn
- 1 tl sesamolie
- 2 el gembersiroop
Maak de zeekraal schoon, verwijder eventueel de harde onderkanten van de steeltjes en blancheer de zeekraal 1 minuutje. Giet af en spoel af met koud water.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit goed door elkaar.
Spoel de waterkers en postelein schoon onder de koude kraan, laat goed uitlekken of slinger het droog in een slacentrifuge.
Snijd de radijsjes (met een mandoline) in hele dunne plakjes.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes.
Leg de waterkers op een schaal, verdeel hierop de zeekraal, postelein, radijsjes, avocado en kiemgroente.
Serveer de dressing apart.