Ga terug
+ servings
Salade van nagelhout en boontjes. Wij hebben een stuk nagelhout gekregen, dit is gedroogd vlees en daar heb ik o.a. deze heerlijke salade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sinaasappel
  • 1 blikje zwarte ogen bonen
  • 1 zakje eikenbladsla
  • 50 gr nagelhoutplakjes
  • 25 gr oude kaas, geschaafd
  • 1 handje walnoten

Dressing

  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 4 el walnotenolie
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper

Instructies
 

  • Rasp de kwart van een sinaasappel. Snijd dan met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappel af.
  • Zet de sinaasappel op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit eraf. Snijd nu de partjes uit sinaasappel en snijd dit in stukjes.
  • Pers de stukken schil uit en vang het sap op in een jampotje voor de dressing. Voeg hierbij de rasp en overige ingrediënten voor de dressing en schud het potje goed.
  • Giet het blikje bonen in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken.
  • Verdeel de sla over twee borden. Leg hierop de boontjes, nagelhoutplakjes en sinaasappelstukjes.
  • Schaaf wat oude kaas erover en bestrooi met stukjes walnoot.
  • Giet als laatste de dressing erover en serveer direct.