Ga terug
+ servings
Salade van gepofte gekleurde biet en wortel. Tegen de herfst komen die mooie gekleurde wortelen en bietjes weer op de markt. Ze zijn heerlijk in deze salade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gele biet
  • 1 witte biet
  • 1 chioggia biet
  • 1 paarse wortel
  • 1 gele wortel
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 el sinaasappelsap
  • 4 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1/2 tl oranjebloesemwater
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Boen de bietjes en wortelen goed schoon en verpak ze apart in aluminiumfolie.
  • Leg de groenten in de hete oven en laat ongeveer een uur poffen. Check dan of de groenten gaar zijn door erin te prikken.
  • Haal de groenten dan uit de oven en laat ze afkoelen. Daarna verwijder je de schil van de bietjes. Snijd de groenten in parten of plakjes. Rasp of snijd de rauwe chioggia in dunne plakken.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de sinaasappels in dunne plakken
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een jampotje.
  • Hak de korianderblaadjes grof.
  • Verdeel bietjes, wortelen en bloedsinaasappels over de borden. Bestrooi met de granaatappelpitjes en koriander en giet de dressing erover. Serveer direct.