Ga terug
–+ servings
Salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 1 klein stronkje broccoli
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 zakje gemengde sla
  • 50 gr sojaboontjes
  • 40 gr blauwe bessen
  • 40 gr amandelen, gehakt
  • 40 gr feta
  • 1 el nigellazaadjes

Dressing

  • 2 el yoghurt
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 2 el bloedsinaasappelsap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd kleine roosjes van de broccoli, schil de stengel en snijd deze in dunne plakjes. Blancheer de broccoli 1 minuut in heet water, giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan dunne plakjes uit de sinaasappel (vang het sap op en gebruik dit voor de dressing).
  • Maak de dressing: meng de yoghurt, tahin en bloedsinaasappelsap in een kommetje. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de gemengde sla op het bord, leg de broccoli en de sinaasappelschijfjes erop. Verdeel de sojaboontjes, blauwe bessen en amandelen erover.
  • Verkruimeld de feta erboven en bestrooi met de nigellazaadjes. Lepel de dressing erop.