Ga terug
–+ servings
Salade rode kool, biet, linzen en feta. Lekker als lunch of als voorgerecht is deze Salade rode kool, biet, linzen en feta. Strooi er ook nog wat dukkah over.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/8 rode kool
  • 1/2 rode ui
  • 2 gekookte rode bieten
  • 1 klein blikje (160 gr) linzen
  • 40 gr feta
  • 2 el dukkah*
  • 3 takken peterselie
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 2 el water
  • 1 el citroensap
  • 2 el Griekse yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de rode kool en rode ui in hele dunne repen. Snijd de rode bietjes in blokjes.
  • Giet het blikje linzen in een zeef en laat uitlekken.
  • Verdeel de rode kool en bietjes op het bord en verdeel de linzen erover.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de dukkah.
  • Meng de tahin met het water, doe dan de citroensap en yoghurt erbij en meng alles goed met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Lepel of spuit wat van de dressing over de salade en strooi als laatste wat peterselieblaadjes erover.