Salade met zalm, asperges en aardappelen. Een heerlijke voorjaarssalade met het witte goud en gepocheerde zalm. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Nederlands
- 2 zalmfilets
- 400 ml visbouillon
- 250 gr aardappelen*
- 400 gr witte asperges
- 15 gr dille
- 5 gr bieslook
- 1 zakje rucola
- 30 ml olijfolie
- 1 tl Dijonmosterd
- ½ teentje knoflook, geraspt
- 2 el witte wijnazijn
- peper en zout
Doe de zalm en de bouillon in een kookpan, de zalm moet helemaal onderstaan. Breng de bouillon tegen de kook aan, zet het vuur uit en laat de zalm 5-7 minuten garen in de hete bouillon.
Schep de zalm uit de bouillon en laat het uitlekken op keukenpapier. Zeef de bouillon en doe het weer in de pan.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
Schil de asperges en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 2 centimeter.
Kook de aardappelplakjes gaar in de visbouillon, voeg de laatste 3 minuten de aspergestukjes erbij en kook dit samen met de aardappelplakjes gaar. Giet dan af.
Maak ondertussen de dressing: doe alle ingrediënten hiervoor in een grote kom en meng dit al kloppend met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de warme aardappelen en asperges door de dressing in de kom.
Snijd de dilletakjes en bieslook fijn en meng dit door de salade in de kom.
Verdeel de rucola over de borden en schep de salade hierop. Breek de gepocheerde zalm in stukken en leg dit op de salade. Serveer direct.