Salade met truffelaardappel en bonen. Een heerlijke salade gemaakt met verse producten uit onze eigen Flevopolder. Hoe fijn is dat!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 750 gr truffelaardappelen
- 750 gr (spek)bonen
- 4 gekookte eieren
- 4 lenteuien
- 5 radijsjes
- 1 zakje rucola sla
Dressing
- 5 el olijfolie
- 2 el grove mosterd
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Kook de truffelaardappelen met schil in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Wrijf nu de schil van de aardappelen en snijd ze in kwarten.
Maak de boontjes schoon, dop ze en kook ze beetgaar in ongeveer 15-20 minuten. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Snijd de gekookte eieren doormidden, de lenteui in dunne ringen en de radijsjes in dunne plakjes.
Dressing: doe de olijfolie, mosterd, citroensap en geraspte knoflook in een jampotje. Schud dit goed door elkaar en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola sla op een grote schaal en leg de aardappelen, boontjes en eieren hierop.
Verdeel de lenteui en radijsjes erover en giet de dressing erover.