Salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten. Het is het seizoen van de bloedsinaasappels, maak daarom deze lekkere salade ermee.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 kleine meiraapjes
- 2 bloedsinaasappels
- 1 zakje gemengde sla
- 2 el hazelnoten
- 50 gr feta
- verse koriander
Dressing
- 2 tl Dijon mosterd
- 2 tl walnootolie
- 2 el olijfolie
- 1 el granaatappelsiroop*
- 1 tl rasp van sinaasappel
- 1 el sap van sinaasappel
- peper en zout naar smaak
De dressing: Schud de ingrediënten hiervoor in een jampotje door elkaar totdat er een dikke emulsie ontstaat en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Schil de raapjes en snijd ze in hele dunne plakken (gebruik evt. een mandolinerasp hiervoor).
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van de sinaasappels af.
Zet de sinaasappel op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de en sinaasappels dan in dunne plakken.
Verdeel de sla over een schaal of bord, giet een deel van de vinaigrette hierover. Schik de plakjes raap en sinaasappel hierop.
Verkruimel de feta erboven en garneer met de gehakte hazelnoten en korianderblaadjes. Serveer direct.