Ga terug
–+ personen
Salade met mini bietjes, makreel en rode ui. Ik zag van die schattige kleine bietjes liggen bij mijn groenteboer en die moest ik kopen natuurlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen
  • 200 gr baby bietjes, gegaard*
  • 1 grote gerookte makreel

Dressing

  • 3 flinke lepels olijfolie
  • 1 el mosterd
  • zout en peper
  • 1 zakje gemengde sla

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in hele dunne ringen en doe dit in een jampotje. Rasp de schil van de citroen
  • Pers de citroen dan uit. Doe dit bij de uienringen in het potje en laat 1 uur marineren.
  • Maak de makreel schoon, verwijder de graten en verdeel de vis in stukken.
  • Snijd de rode bietjes in kwarten of dunne plakjes. Snijd de appel in dunne plakken.
  • Verdeel op een grote schaal of borden de gemengde sla en leg hierop de bietjes, appel en makreel. Haal de uienringen met een vork uit het citroensap en drapeer ze over de salade.
  • Doe de olijfolie, mosterd, flink wat peper en een beetje zout in het jampotje bij het overgebleven citroensap, deksel erop en goed schudden.
  • Giet de dressing over de salade en serveer deze direct.
  • Lekker met vers stokbrood.