Salade met makreel, bietjes en spelt heb ik in het kader van mijn anti-candida dieet gemaakt met de ingrediënten die ik wel mocht eten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- ½ gerookte makreel
- 5 bietjes*
- 1 zakje gemengde sla
- 100 gr gekookte spelt
- 2 el dillepesto**
- zonnebloemolie
- peper en zout naar smaak
Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis in stukken. Verwijder de schil van de gegaarde bietjes en snijd ze in parten.
Verdeel de sla over de borden, leg de makreel en de bietjes erop en strooi de spelt erover.
Lepel een beetje pesto erbij, druppel nog wat olie erover en eventueel wat peper en zout.
Omdat ik heel veel bloemen van de Oost Indische Kers in mijn tuin heb staan, heb ik hiermee de salade ‘opgefleurd’.