Salade met groene asperges en gepocheerde eieren. Deze heerlijke salade met groene asperges en gepocheerde eieren is heerlijk als gezonde lunch.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 350 gr groene asperges
- 4 eieren
- 1 potje artisjokken
- 2 komkommertjes
- 3 gekleurde paprikaatjes
- 3 el zongedroogde tomaatjes*
- 100 gr gemengde sla
- 15 gr daslook**
- 5 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- peper en zout
Breek de harde onderkanten van de asperges af en kook ze beetgaar. Giet ze af, spoel ze af met koud water en dep ze dan droog.
Pocheer de eieren zoals hierboven omschreven.
Laat de artisjokken uitlekken, snijd de komkommertjes en paprikaatjes in dunne plakjes.
Dressing: hak de daslook fijn en doe dit samen met de olijfolie in een mengbeker. Pureer met een staafmixer tot een gladde groene olie. Meng de azijn, peper en zout naar smaak erdoor.
Leg de sla op een grote schaal of groot bord. Verdeel de asperges, artisjokken, komkommerplakjes, paprikaringen en zongedroogde tomaatjes hierop.
Leg de gepocheerde eieren op de salade. Je kunt de salade eventueel nog garneren met eetbare (daslook)bloemetjes. Serveer de dressing er apart bij.