Ga terug
–+ servings
Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen. Deze lauwwarme stevige maaltijd salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen is heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 runder saucijzen
  • 2 bietjes
  • 6 gekleurde wortelen
  • 1 zakje rucola sla
  • 40 gr geitenkaas of feta
  • 2 el Chutney van witte uien
  • olijfolie

Instructies
 

  • Haal de worsten een half uurtje van te voren uit de koelkast. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin de saucijzen aan beide kanten goudbruin.
  • Zet het vuur laag en laat de worsten in ongeveer 10 minuten verder garen. Haal ze uit de pan en laat iets afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.
  • Als de bietjes en wortelen gaar zijn, laat je dan ze iets afkoelen en pak ze dan uit.
  • Snijd het kopje en kontje van de bietjes af en pel met het schilletje eraf.
  • Snijd de bietjes en wortelen in stukken. Verdeel de sla over de borden en leg hierop de bietjes en wortelen. Verdeel de stukjes saucijs erop.
  • Verkruimel de kaas erover en lepel wat uienchutney erbij. Maak de salade af met een beetje olijfolie en citroensap.