Salade met gerookte forel en crispy linzen. Je zou deze heerlijke salade zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 50 gr linzen
- olijfolie
- 100 gr baby spinazie
- 125 gerookte forel
- 2 gekookte eieren
- 2 lente-uien
- 4 takken dille
- 1 el kappertjes
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl mierikswortel
- peper en zout
Allereerst laat je de linzen een nacht weken in koud water. Giet ze dan af en dep ze goed droog.
Maak de dressing: olijfolie, citroensap, mierikswortel met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Zet een bakpan met een laagje olie op hoog vuur. Als de olie heet is bak je de linzen krokant hierin (2 minuten). Voeg tijdens het bakken wat zout erbij.
Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de spinazieblaadjes op de borden of een grote schaal. Breek de forel in stukken en leg dit op de spinazie.
Snijd de eieren in plakjes, de lente-uien in dunne ringen en hak de dille grof. Verdeel dit over de borden samen met de kappertjes.
Lepel nu de krokante linzen en de dressing over de salade en serveer direct.