Ga terug
–+ servings
Salade met gerookte forel en crispy linzen. Je zou deze heerlijke salade zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr linzen
  • olijfolie
  • 100 gr baby spinazie
  • 125 gerookte forel
  • 2 gekookte eieren
  • 2 lente-uien
  • 4 takken dille
  • 1 el kappertjes

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mierikswortel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Allereerst laat je de linzen een nacht weken in koud water. Giet ze dan af en dep ze goed droog.
  • Maak de dressing: olijfolie, citroensap, mierikswortel met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet een bakpan met een laagje olie op hoog vuur. Als de olie heet is bak je de linzen krokant hierin (2 minuten). Voeg tijdens het bakken wat zout erbij.
  • Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de spinazieblaadjes op de borden of een grote schaal. Breek de forel in stukken en leg dit op de spinazie.
  • Snijd de eieren in plakjes, de lente-uien in dunne ringen en hak de dille grof. Verdeel dit over de borden samen met de kappertjes.
  • Lepel nu de krokante linzen en de dressing over de salade en serveer direct.