Ga terug
+ servings
Salade met gerookte eendenborst, chioggia en vijgen. Met deze feestelijke Salade met gerookte eendenborst, chioggia en vijgen heb je de herfst op je bord.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 chioggia bieten
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 1 zakje eikenbladsla
  • 3 verse vijgen
  • 90 gr gerookte eendenborst
  • 1 el granaatappelpitjes
  • evt. eetbare bloemen
  • 4 el olijfolie
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 el honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg 2 vellen aluminium klaar, druppen er wat olijfolie op en leg er 2 takjes tijm op en pak 2 chioggia bietjes apart in aluminiumfolie.
  • Zet de pakjes in de oven en laat ongeveer een uur roosteren tot ze zacht geworden zijn.
  • Haal de bietjes uit de oven, pak ze uit en laat afkoelen.
  • Snijd het overgebleven rauwe bietje in hele dunne plakjes (met een mandoline).
  • Snijd de geroosterde bietjes in partjes.
  • Verdeel de eikenblad sla over de 2 borden. Leg hierop de rauwe en geroosterde bietjes. Snijd de vijgen doormidden en leg op elk bord 3 helften.
  • Rol de plakjes eendenborst op en leg die tussen de salade. Maak de salade af met de pijnboompitjes en eventueel eetbare bloemen.
  • Giet als laatste - vlak voor het serveren - de dressing erover.