Ga terug
–+ servings
Salade met gegrilde kip en Romesco saus. Dit is een heerlijke salade met een licht pittige Spaanse saus. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets (400 gr)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout
  • olijfolie

Salade

  • 2 mini komkommers
  • 1/2 rode ui
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 zakje veldsla
  • peterselie
  • olijfolie
  • 1/2 citroen, sap ervan
  • Romesco saus*

Instructies
 

  • Maak eerst de Romesco saus volgens mijn recept.
  • Bestrooi de kipfilets met de paprika- en komijnpoeder en zout. Bak ze rondom goudbruin in een koekenpan in een scheutje olijfolie. Zet het vuur dan lager en bak ze gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Laat de kipfilets dan afkoelen. Je kunt de kipfilets en de saus eventueel ook een dag van te voren bereiden. Laat het dan afkoelen en bewaar dit in de koelkast.
  • Salade: snijd de kipfilets in dunne plakjes. Snijd de komkommer met een dunschiller in dunne plakken. Snijd de rode ui in dunne ringen en de tomaatjes doormidden.
  • Lepel wat Romesco saus op de borden en maak daar een grote cirkel van.
  • Verdeel de veldsla over de borden of op een grote serveerschaal.
  • Leg hierop de plakjes kip, komkommer, rode ui, tomaatjes en peterselieblaadjes.
  • Giet er een beetje olijfolie en citroensap over.