Ga terug
+ servings
Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen. Gebakken geitenkaas die knapperig is aan de buitenkant en romig, smeltend kleverig aan de binnenkant.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten, Nederlands
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr veldsla
  • 2 kleine rode bietjes
  • 1 wortel
  • 5 radijsjes
  • 1 handvol bramen
  • 1 el pistachenoten

Dressing

  • 1 el frambozenazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl Nigellazaadjes
  • peper en zout

Geitenkaas

  • 100 gr geitenkaas naturel in plakjes
  • 1 el bloem
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 1 el za'atar
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Verdeel de veldsla over twee borden of een grote schaal.
  • Snijd de rode bietjes in partjes, schil de wortel en snijd deze dunne repen met een dunschiller. Spoel de radijsjes schoon en snijd ze doormidden.
  • Leg de bietjes, wortel, radijsjes en bramen op de sla. Strooi de pistachenootjes erover.
  • Dressing: doe alle dressingingrediënten in een jampotje en schud dit goed.
  • Doe bloem, ei en paneermeel in drie aparte schaaltjes. Kluts het ei los. Meng peper, zout en za’atar hierdoor.
  • Druk de geitenkaasplakjes voorzichtig iets dunner. Wentel de plakjes door de bloem, dan door het ei en als laatste door de gekruide paneermeel.
  • Bak de gepaneerde geitenkaasplakjes rondom goudbruin en krokant in een hete pan met olijfolie. Leg de gebakken plakjes op de salade en lepel de dressing over de salade.
  • Serveer direct.