Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen. Gebakken geitenkaas die knapperig is aan de buitenkant en romig, smeltend kleverig aan de binnenkant.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten, Nederlands
- 50 gr veldsla
- 2 kleine rode bietjes
- 1 wortel
- 5 radijsjes
- 1 handvol bramen
- 1 el pistachenoten
Dressing
- 1 el frambozenazijn
- 3 el olijfolie
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl honing
- 1 tl Nigellazaadjes
- peper en zout
Geitenkaas
- 100 gr geitenkaas naturel in plakjes
- 1 el bloem
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 1 el za'atar
- peper en zout
- zonnebloemolie
Verdeel de veldsla over twee borden of een grote schaal.
Snijd de rode bietjes in partjes, schil de wortel en snijd deze dunne repen met een dunschiller. Spoel de radijsjes schoon en snijd ze doormidden.
Leg de bietjes, wortel, radijsjes en bramen op de sla. Strooi de pistachenootjes erover.
Dressing: doe alle dressingingrediënten in een jampotje en schud dit goed.
Doe bloem, ei en paneermeel in drie aparte schaaltjes. Kluts het ei los. Meng peper, zout en za’atar hierdoor.
Druk de geitenkaasplakjes voorzichtig iets dunner. Wentel de plakjes door de bloem, dan door het ei en als laatste door de gekruide paneermeel.
Bak de gepaneerde geitenkaasplakjes rondom goudbruin en krokant in een hete pan met olijfolie. Leg de gebakken plakjes op de salade en lepel de dressing over de salade.
Serveer direct.