Salade met crispy linzen. Krokante kikkererwten zijn lekker, maar crispy linzen zijn niet te versmaden. Je kunt ze gebruiken op een salade of soep bijv.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 75 gr ongekookte linzen
- 1 kleine rode ui
- ½ citroen, rasp en sap ervan
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- grof zeezout
- 1 zakje sla
- 2 zachtgekookte eieren
- 2 takken basilicum
- 2 el pompoenpitten
Saus
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 tl citroenrasp
- 1 tl kerriepoeder
- ½ teentje knoflook, geraspt
- peper en zout
Allereerst laat je de linzen een nacht weken in koud water. Giet ze dan af en dep ze goed droog. Snijd de rode ui in dunne ringen en leg dit in het citroensap. Laat marineren.
Maak de saus: Meng de yoghurt, citroensap, kerriepoeder en knoflook met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Zet een grote bakpan met de olie op hoog vuur. Als de olie heet is bak je de linzen krokant hierin (2 minuten). Voeg tijdens het bakken de gerookte paprikapoeder en grof zeezout erbij.
Lepel de yoghurtsaus op de borden. Verdeel de blaadjes sla, halve eieren, pompoenpitten, basilicumblaadjes en rode uiringen erover.
Lepel nu de krokante linzen met de rode olie over de salade en serveer direct.