Ga terug
–+ servings
Salade met burrata, Coburger en verse vijgen. Burrata is een heerlijke romige zusje van de mozzarella. Eet deze in een salade, daarin komt zij het beste uit
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr eikenblad slamelange
  • 4 rijpe vijgen
  • 4 takken basilicum
  • 125 gr Coburger rauwe ham
  • 1 burrata
  • 30 gr Parmezaanse flakes
  • 6 el balsamico
  • 3 el honing
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing; doe hiervoor de balsamico, honing en granaatappelmelasse in een pannetje en zet dit op hoog vuur. Laat tot de helft inkoken (blijf er wel bij staan).
  • Haal het pannetje van het vuur en roer de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over de serveerschaal of plank. Spoel de vijgen schoon, snijdt het harde steeltje eraf en snijd ze doormidden. Verdeel ze over de sla.
  • Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en leg ze op de sla. Rol de ham een beetje op en leg dat op de sla. Scheur de burrata voorzichtig in stukken en leg dit ook op de sla.
  • Strooi de Parmezaanse flakes erover en lepel de dressing erover.
  • Serveer direct.