Ga terug
–+ servings
Salade met burrata, bresaola en abrikozen. Een super simpele salade maar oh zo lekker. Gebruik hiervoor een lekkere buffel mozzarella.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3-4 abrikozen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 75 gr rucola
  • 100 gr bresaola
  • 1 bol (100 gr) burrata
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten. Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur en bak de abrikozen op de snijkant in de olijfolie en honing.
  • Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamico. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rucola over twee borden of een grote schaal. Drapeer de plakken bresaola hierop en leg de burrata en abrikozen erbij.
  • Bestrooi de salade met pijnboompitten en lepel de dressing erover.
  • Serveer direct.