Salade met burrata, bresaola en abrikozen. Een super simpele salade maar oh zo lekker. Gebruik hiervoor een lekkere buffel mozzarella.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 3-4 abrikozen
- 1 el olijfolie
- 1 el honing
- 75 gr rucola
- 100 gr bresaola
- 1 bol (100 gr) burrata
- 1 el pijnboompitten
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamico
- peper en zout
Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten. Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur en bak de abrikozen op de snijkant in de olijfolie en honing.
Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamico. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over twee borden of een grote schaal. Drapeer de plakken bresaola hierop en leg de burrata en abrikozen erbij.
Bestrooi de salade met pijnboompitten en lepel de dressing erover.
Serveer direct.