Ga terug
–+ servings
Salade met burrata, bonen en groene asperges. Heb je het al eens gegeten, de burrata? Probeer dan eens deze salade met burrata, bonen en groene asperges.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr sperziebonen
  • 250 gr groene asperges
  • 50 gr rucola sla
  • 1 burrata
  • 2 takken verse munt
  • 2 takken basilicum

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de harde uiteinden van de asperges. Kook de sperziebonen met de asperges in een pan met ruim water en wat zout in 5 minuutjes beetgaar.
  • Giet de bonen en asperges af en laat ze afkoelen in een bak met ijswater. Giet ze dan af en laat goed uitlekken.
  • Verdeel de rucola over een schaal of groot bord. Schik hier de bonen en asperges op en leg de burrata ernaast.
  • Hak de blaadjes van de munt en basilicum en strooi dit over de salade.
  • Giet wat olijfolie en een lekkere balsamico erover en bestrooi nog met wat peper en zout.