Ga terug
+ servings
Salade met boterboontjes en zwarte knoflookdressing.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr boterbonen
  • 2 kropjes mini romanasla
  • 2 gekookte eieren
  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 2 el pijnboompitten

Dressing

  • 6 teentjes gepelde zwarte knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 el sherry-azijn*
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de boontjes in ongeveer 10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water.
  • Snijd de romanasla doormidden en spoel ze goed schoon.
  • Maak een dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de kropjes sla op de borden, leg de halve eieren erbij en doe de boontjes en rode ui erbij en strooi de pijnboompitten erover.