Salade met boterboontjes en zwarte knoflookdressing.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 150 gr boterbonen
- 2 kropjes mini romanasla
- 2 gekookte eieren
- ½ rode ui, in dunne ringen
- 2 el pijnboompitten
Dressing
- 6 teentjes gepelde zwarte knoflook
- 2 ansjovisfilets
- 2 el sherry-azijn*
- 50 ml olijfolie
- peper en zout
Kook de boontjes in ongeveer 10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water.
Snijd de romanasla doormidden en spoel ze goed schoon.
Maak een dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de kropjes sla op de borden, leg de halve eieren erbij en doe de boontjes en rode ui erbij en strooi de pijnboompitten erover.