Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen. Ik heb een heerlijke zomerse salade gemaakt met de lekkere groenten en fruit uit onze Flevopolder.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 3 chioggia bietjes
- 3 truffelaardappelen
- 100 gr pruimen
- 1 handvol rucola sla
- 4 takken basilicum
- 100 gr feta
- 3 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse
- 1 el honing
- peper en zout
Pof de bietjes* en kook de truffelaardappelen met schil gaar. Laat dan afkoelen.
Wrijf de schil van de bietjes en de aardappelen eraf en snijd ze in stukken. Spoel de pruimen schoon, snijd deze in kwarten en verwijder de pitten.
Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden of schaal. Leg de bietjes, aardappel en pruimen erop.
Garneer de salade met basilicumblaadjes en verkruimel de feta erover.
Giet vlak voor het serveren de dressing erover.