Ga terug
+ personen
Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen. Ik heb een heerlijke zomerse salade gemaakt met de lekkere groenten en fruit uit onze Flevopolder.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 chioggia bietjes
  • 3 truffelaardappelen
  • 100 gr pruimen
  • 1 handvol rucola sla
  • 4 takken basilicum
  • 100 gr feta
  • 3 el olijfolie
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 1 el honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Pof de bietjes* en kook de truffelaardappelen met schil gaar. Laat dan afkoelen.
  • Wrijf de schil van de bietjes en de aardappelen eraf en snijd ze in stukken. Spoel de pruimen schoon, snijd deze in kwarten en verwijder de pitten.
  • Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rucola over de borden of schaal. Leg de bietjes, aardappel en pruimen erop.
  • Garneer de salade met basilicumblaadjes en verkruimel de feta erover.
  • Giet vlak voor het serveren de dressing erover.