Salade met asperges, graskaas en kruiden. Het is lente, tijd voor een heerlijke salade met daarin de producten van het voorjaar zoals asperges en graskaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 200 gr groene aspergetips
- 1 gekookte maïskolf
- 250 gr aardbeien
- 1 kleine komkommer
- 1 avocado
- 150 gr graskaas
- 2 lente-uien
- 10 gr verse groene kruiden*
- 2 el pompoenpitten
- olijfolie
- peper en zout
- 1 zak gemengde sla
Dressing
- 5 el olie*
- 2 el appelciderazijn
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- peper en zout
- 1 tl nigella zaadjes
Breek de harde onderkantjes van de aspergetips af. Giet er wat olie over en bestrooi ze met peper en zout. Besmeer de maïskolf rondom met de olie en bestrooi met peper en zout.
Verhit een (grill)pan op hoog vuur en rooster hierin de asperges en de gekookte maïskolf rondom goudbruin aan in ongeveer 5-7 minuten. Laat de groente dan iets afkoelen.
Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aardbeien doormidden, de komkommer en avocado in dunne plakken, de graskaas in kleine blokjes, de lente-uien in dunne ringen en hak de verse kruidenblaadjes grof.
Leg de sla, geroosterde asperges, maïs, aardbeien, komkommer, avocado, lente-ui, kaas, kruiden en pompoenpitten op een schaal en besprenkel met dressing.
Serveer direct.