Salade met asperges, feta en dille. Deze salade is het allerbeste van het voorjaar. Snel te maken en boordevol met heerlijke smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 300 gr witte asperges
- 100 gr doperwten
- 2 mini komkommers
- 10 radijsjes
- 1 zakje gemengde sla
- 2 el gehakte dille
- 100 gr feta
- # vinaigrette#
- 1 sjalotje
- ½ citroen
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Vinaigrette: snipper het sjalotje en meng dit met 1 tl citroenschil, 1 el citroensap in een grote kom. Laat 10 minuten staan en meng dan de olie erdoor. Zet de vinaigrette opzij.
Salade: schil de asperges, snijd ze in stukken van 2 cm en kook ze samen met de erwten tot ze zacht zijn. Giet dan af en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
Snijd de komkommertjes en radijsjes in dunne plakken. Snijd de ijsbergsla fijn en verkruimel de feta.
Voeg alle ingrediënten toe aan de kom met de vinaigrette en meng dit goed door elkaar.
Breng eventueel nog op smaak met zout en doe de salade op een mooie schaal of bord om te serveren.