Ga terug
+ personen
Salade met asperges, feta en dille. Deze salade is het allerbeste van het voorjaar. Snel te maken en boordevol met heerlijke smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr witte asperges
  • 100 gr doperwten
  • 2 mini komkommers
  • 10 radijsjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el gehakte dille
  • 100 gr feta
  • # vinaigrette#
  • 1 sjalotje
  • ½ citroen
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Vinaigrette: snipper het sjalotje en meng dit met 1 tl citroenschil, 1 el citroensap in een grote kom. Laat 10 minuten staan en meng dan de olie erdoor. Zet de vinaigrette opzij.
  • Salade: schil de asperges, snijd ze in stukken van 2 cm en kook ze samen met de erwten tot ze zacht zijn. Giet dan af en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
  • Snijd de komkommertjes en radijsjes in dunne plakken. Snijd de ijsbergsla fijn en verkruimel de feta.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de kom met de vinaigrette en meng dit goed door elkaar.
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en doe de salade op een mooie schaal of bord om te serveren.