Ga terug
–+ servings
Salade gegrilde geitenkaas met tomaten. Maak deze salade als er volop tomaten zijn. Lekker als bijgerecht, salade, lunch of als tapas.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakken verse geitenkaas met korst
  • 6-8 rijpe gekleurde tomaten
  • 1 bos verse basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • zwarte peper en zeezout

Instructies
 

  • Zet de grill aan van de oven. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en giet hier een beetje olijfolie op.
  • Leg de plakken geitenkaas hierop en plaats dit onder de grill. Grill dit tot de kaas iets verkleurt en zachter geworden is.
  • ---
  • Maak de tomaten schoon. Snijd de steelaanzet eruit en snijd ze in plakken.
  • Haal de kaas uit de oven en leg de plakken in het midden op de borden.
  • Verdeel de tomaten er omheen. Strooi de blaadjes basilicum erover.
  • Druppel dan olijfolie over de salade en maak af met peper en zout.
  • Eet er een lekker stuk brood bij.