Salade gegrilde geitenkaas met tomaten. Maak deze salade als er volop tomaten zijn. Lekker als bijgerecht, salade, lunch of als tapas.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
- 4 plakken verse geitenkaas met korst
- 6-8 rijpe gekleurde tomaten
- 1 bos verse basilicum
- extra vergine olijfolie
- zwarte peper en zeezout
Zet de grill aan van de oven. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en giet hier een beetje olijfolie op.
Leg de plakken geitenkaas hierop en plaats dit onder de grill. Grill dit tot de kaas iets verkleurt en zachter geworden is.
---
Maak de tomaten schoon. Snijd de steelaanzet eruit en snijd ze in plakken.
Haal de kaas uit de oven en leg de plakken in het midden op de borden.
Verdeel de tomaten er omheen. Strooi de blaadjes basilicum erover.
Druppel dan olijfolie over de salade en maak af met peper en zout.
Eet er een lekker stuk brood bij.