Ga terug
+ servings
Sajoer boontjes. Sajoer boontjes is een groentegerecht uit Indonesië en wordt gemaakt van sperziebonen. Het is een lekker bijgerecht voor bij Smoor Daging.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr sperziebonen

Boemboe

  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 rode peper of 2 tl sambal
  • 3 tl ketjap
  • 1 tl laos
  • 1 tl korianderzaad

Stoof

  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 el santen (kokoscrème)
  • 1/2 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 el palmsuiker
  • 1 limoenblaadje
  • zonnebloemolie
  • zout

Instructies
 

  • Verwijder de uiteindes van de boontjes, snijd ze doormidden en spoel ze af met koud water.
  • Kook de boontjes ongeveer 10 minuten beetgaar, giet ze dan af.
  • Maak een boemboe (pasta) van de ui, knoflook, gember, rode peper, ketjap en de specerijen. Fruit deze pasta in een scheutje olie in een wok. Voeg dan de bonen toe en bak ze mee.
  • Voeg de bouillon, santen, trassie, palmsuiker en limoenblaadje toe en stoof de boontjes in ongeveer 5-8 minuten tot de saus is ingekookt.
  • Proef de boontjes en voeg eventueel nog wat zout toe.