Ga terug
+ servings
Saffraanrisotto met kreeft. Een heerlijke en luxe risotto met verse kreeft. Maak dit voor een speciaal etentje thuis of tijdens de feestdagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vis, Voorgerechten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gekookte kreeft
  • 750 ml bisque*
  • 1 plukje saffraan
  • 25 gr roomboter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 250 gr arborio rijst
  • 1 glas droge witte wijn
  • 25 gr roomboter
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ citroen
  • 5 stengels bieslook

Instructies
 

  • Haal het vlees uit de kreeft en maak een bisque van de schalen zoals hierboven omschreven.
  • Als je de risotto wilt gaan maken, zorg er dan voor dat je bisque warm klaar staat.
  • Roer de saffraan in de warme bisque.
  • Smelt een klont roomboter in een grote pan en fruit het sjalotje hierin aan (het sjalotje mag niet verkleuren!). Doe na 2 minuten de rijst erbij en bak dit nog even een minuutje mee.
  • Schenk nu de wijn in de pan, meng dit door de rijst en laat het helemaal inkoken.
  • Zet het vuur op middelhoog en voeg al roerend een soeplepel kreeftenbisque toe.
  • Als de rijst de kreeftenbisque bijna geabsorbeerd heeft, voeg dan weer een lepel bisque toe.
  • Herhaal dit tot de risottorijst beetgaar is, dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
  • Zet het vuur dan uit en meng een klont boter en de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
  • Breng op smaak met een beetje citroensap.
  • Lepel als laatste voorzichtig de stukjes kreeft erdoor en laat de risotto nog even staan.
  • Serveer de risotto in diepe borden en strooi er gehakte bieslook over.
  • Voor extra smaak kan je nog wat citroenschil erboven raspen.