Saffraan orzo met zalm. Van mijn broertje die op Ibiza woont kreeg ik heerlijke Ibicenco saffraan. Hiervan heb ik dit lekkere gerecht met orzo van gemaakt.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 13 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Spaans
- ¼ tl saffraan
- 200 gr zalmfilet
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 150 gr orzo
- 300 ml kippenbouillon
- 100 gr doperwten
- 1 citroen
- 5 takken peterselie
Week de saffraan in 3 eetlepels heet water in een glas of kommetje.
Snijd de zalmfilets in stukken en bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout.
Snipper de ui en rasp de knoflook.
Bak de zalmblokjes aan beide kanten goudbruin in een scheut olijfolie in een bakpan. Schep ze dan voorzichtig uit de pan.
Fruit de ui en knoflook aan in dezelfde pan in nog een beetje olijfolie. Voeg de orzo toe en bak dit even mee. Giet de bouillon en saffraan met water erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur dan lager en leg de zalm in de pan tussen de orzo. Laat dit ongeveer 8-10 minuten pruttelen tot de orzo en zalm gaar is.
Voeg de laatste minuut de bevroren erwten toe en kook dit even mee. Proef of de orzo voldoende op smaak is, voeg anders nog peper en/of zout toe.
Hak de peterselieblaadjes fijn en meng dit door de orzo. Zet de pan op tafel, rasp er nog wat citroen over en serveer met een partje citroen.