Saffraan kwark met aardbeien. Ik heb toch een heerlijk nagerecht voor jullie. Met dit toetje waan jij je in duizend en een nacht. Mmmmm zo lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Midden Oosten
Aardbeien
- 350 gr aardbeien
- 2 el rietsuiker
- 2 el granaatappelmelasse
- 10 saffraandraadjes
- 1 el kokend water
Kwark
- 300 gr kwark
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl kardamompoeder
- 3 muntblaadjes
Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken (houd 3 achter voor de garnering). Doe dit in een kom samen met de rietsuiker en granaatappelmelasse.
Meng alles goed door elkaar en prak het dan een beetje met een vork of een pureestamper.
Lepel dit in drie glazen.
Laat de saffraandraadjes even weken in het hete water. Laat afkoelen.
Doe de kwark in een kom en spatel daar de saffraan met water, vanillesuiker en kardamompoeder doorheen.
Lepel deze kwark op de aardbeien in de glazen. Garneer met een aardbei en muntblaadje.