Saffraan en kardamom panna cotta. Een superzacht Italiaans dessert met de kruidige smaken uit het Midden-Oosten. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 25 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans, Midden Oosten
- 250 ml slagroom
- 100 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ tl saffraan
- 1 tl kardamompoeder
- 2 ½ gelatineblaadjes
- 250 ml Griekse yoghurt
- 2 sinaasappels
- 1 tl oranjebloesemwater
- 2 el honing
- verse munt
Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
Breng in een pan de slagroom met de kristalsuiker, vanillesuiker, saffraan en kardamompoeder aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Houd het geheel nog een paar minuten tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.
Laat het nog 10 minuten trekken.
Knijp de gelatineblaadjes uit en meng de gelatine door de warme room. Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het afkoelen tot het iets dikker wordt.
Meng dan de yoghurt door het roommengsel. Lepel het mengsel in vormpjes of glazen en zet dit minimaal vier uur in de koelkast totdat de panna cotta opgesteven is.
Snijd de sinaasappelpartjes* in kleine stukjes en doe dit in een kommetje. Meng de honing en oranjebloesemwater erdoor en laat dit even staan.
Als je vormpjes gebruikt heb, zet ze dan omgekeerd op een bord en schud de puddinkjes er voorzichtig uit.
Lukt dit niet goed, zet de vormpjes dan een paar tellen in heet warm. Probeer nu nog een keer.
Serveer de panna cotta met de sinaasappelstukjes eromheen en garneer met een paar blaadjes verse munt.