Ga terug
+ personen
Saffraan en kardamom panna cotta. Een superzacht Italiaans dessert met de kruidige smaken uit het Midden-Oosten. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans, Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ tl saffraan
  • 1 tl kardamompoeder
  • 2 ½ gelatineblaadjes
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 sinaasappels
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • 2 el honing
  • verse munt

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  • Breng in een pan de slagroom met de kristalsuiker, vanillesuiker, saffraan en kardamompoeder aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Houd het geheel nog een paar minuten tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.
  • Laat het nog 10 minuten trekken.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en meng de gelatine door de warme room. Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het afkoelen tot het iets dikker wordt.
  • Meng dan de yoghurt door het roommengsel. Lepel het mengsel in vormpjes of glazen en zet dit minimaal vier uur in de koelkast totdat de panna cotta opgesteven is.
  • Snijd de sinaasappelpartjes* in kleine stukjes en doe dit in een kommetje. Meng de honing en oranjebloesemwater erdoor en laat dit even staan.
  • Als je vormpjes gebruikt heb, zet ze dan omgekeerd op een bord en schud de puddinkjes er voorzichtig uit.
  • Lukt dit niet goed, zet de vormpjes dan een paar tellen in heet warm. Probeer nu nog een keer.
  • Serveer de panna cotta met de sinaasappelstukjes eromheen en garneer met een paar blaadjes verse munt.