Sabayon met Amarula en cantuccini. Oh ik heb toch een heerlijke variatie op de Sabayon gemaakt. Heb er een flinke hoeveelheid Amarula cream doorheen gedaan.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
- 3 eieren (M)
- 3 el witte basterdsuiker
- 65 ml Amarula
- Cantuccini koekjes
Breng een pan met water aan de kook. Splits de eieren, je gebruikt alleen het eigeel.
Doe het eigeel in een kom wat op de pan past (maar mag het water niet raken).
Klop met een mixer of garde de eidooiers au-bain-marie luchtig met de suiker.
Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de likeur toe.
Blijf ongeveer 10 minuten kloppen tot je een luchtige dikke sabayon hebt.
Schenk de sabayon in mooie glazen. Serveer direct met de koekjes.