Ga terug
–+ servings
Sabayon met Amarula en cantuccini. Oh ik heb toch een heerlijke variatie op de Sabayon gemaakt. Heb er een flinke hoeveelheid Amarula cream doorheen gedaan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren (M)
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 65 ml Amarula
  • Cantuccini koekjes

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook. Splits de eieren, je gebruikt alleen het eigeel.
  • Doe het eigeel in een kom wat op de pan past (maar mag het water niet raken).
  • Klop met een mixer of garde de eidooiers au-bain-marie luchtig met de suiker.
  • Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de likeur toe.
  • Blijf ongeveer 10 minuten kloppen tot je een luchtige dikke sabayon hebt.
  • Schenk de sabayon in mooie glazen. Serveer direct met de koekjes.