Saag Paneer is een Indiase vegetarische curry met verse kaasblokjes en spinazie. Het gerecht is een milde curry met een romige fluweelachtige saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
- 450 gr bladspinazie, diepvries
- 225 gr paneer
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gember, geraspt
- ½ rode peper
- 2 tl garam masala
- 2 tl komijnpoeder
- ½ tl kurkuma
- 200 ml kokosmelk
- zonnebloemolie
- peper en zout
Laat de spinazie ontdooien in een vergiet. Of kook de verse spinazie 2-3 minuten. Giet de spinazie af en laat het goed uitlekken. Pureer de spinazie dan fijn.
Snipper de ui en rasp de knoflook en de gember. Snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
Snijd de paneer in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en bak de paneerblokjes tot ze lichtbruin zijn, haal ze uit de pan.
Giet wat extra olie toe in de pan en bak de ui, knoflook, gember en rode peper.
Meng de garam masala, komijnpoeder en kurkuma toe en bak het kort mee.
Voeg daarna de gepureerde spinazie, zout en kokosmelk toe en meng dit erdoor.
Doe de blokjes paneer erbij en roer voorzichtig om.
Laat dit - zonder deksel op de pan - gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen of tot de kokosmelk ingekookt is. Het resultaat moet een dikke spinaziesaus zijn.
Breng het gerecht eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveer met naanbrood of gekookte rijst.