Roze eieren voor Pasen. Leuke gekleurde eieren voor bijvoorbeeld de Paasdagen. Je kunt eieren met natuurlijke kleurstoffen een kleurtje geven.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 20 minuten min
Gang Ontbijt, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
- 6 hardgekookte eieren, gepeld
- 1 rauwe rode biet
- 300 ml water
- 1 scheut rode wijnazijn
- 2 el honing
- 1 kaneelstokje
Alternatief:
- 750 ml bietensap
- 1 scheut rode wijnazijn
- 2 el honing
- ¼ tl kaneelpoeder
Schil de biet en snijd deze in stukjes. Breng de biet met water, rode wijnazijn, honing en kaneelstokje aan de kook in een pannetje. Laat dan afkoelen.
Doe de eieren in een schaaltje of bakje en giet hierboven het pannetje met rode vocht af.
Laat de eieren afgedekt in de koelkast mimimaal 3 uur kleuren.
Alternatief: Of je mengt de gekochte bietensap met azijn, honing en een snufje kaneelpoeder. Leg hierin de eieren