Ga terug
+ servings
Roze eieren voor Pasen. Leuke gekleurde eieren voor bijvoorbeeld de Paasdagen. Je kunt eieren met natuurlijke kleurstoffen een kleurtje geven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Ontbijt, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 hardgekookte eieren, gepeld
  • 1 rauwe rode biet
  • 300 ml water
  • 1 scheut rode wijnazijn
  • 2 el honing
  • 1 kaneelstokje

Alternatief:

  • 750 ml bietensap
  • 1 scheut rode wijnazijn
  • 2 el honing
  • ¼ tl kaneelpoeder

Instructies
 

  • Schil de biet en snijd deze in stukjes. Breng de biet met water, rode wijnazijn, honing en kaneelstokje aan de kook in een pannetje. Laat dan afkoelen.
  • Doe de eieren in een schaaltje of bakje en giet hierboven het pannetje met rode vocht af.
  • Laat de eieren afgedekt in de koelkast mimimaal 3 uur kleuren.
  • Alternatief: Of je mengt de gekochte bietensap met azijn, honing en een snufje kaneelpoeder. Leg hierin de eieren