Ga terug
+ servings
Rosbief uit de oven met balsamico uien. Maak eens een hele rosbief en bereid die in de oven. Lekker met deze uien erbij voor nog meer smaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rosbief (800 gr)
  • peper en zout
  • 30 gr geklaarde boter

Erbij

  • balsamico uien*

Instructies
 

  • Haal de rosbief een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan met geklaarde boter of olie en bak de rosbief hierin rondom goudbruin.
  • Leg het vlees dan op een ovenschaal of braadslee, steek een vleesthermometer erin en schuif het in de oven.
  • Bak het vlees in ongeveer 35-45 minuten in de oven tot deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 55˚C (medium).
  • Haal de rosbief uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het in dunne plakken snijdt.