Rosbief uit de oven met balsamico uien. Maak eens een hele rosbief en bereid die in de oven. Lekker met deze uien erbij voor nog meer smaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 55 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 rosbief (800 gr)
- peper en zout
- 30 gr geklaarde boter
Haal de rosbief een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met peper en zout.
Verhit een koekenpan met geklaarde boter of olie en bak de rosbief hierin rondom goudbruin.
Leg het vlees dan op een ovenschaal of braadslee, steek een vleesthermometer erin en schuif het in de oven.
Bak het vlees in ongeveer 35-45 minuten in de oven tot deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 55˚C (medium).
Haal de rosbief uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het in dunne plakken snijdt.