Ga terug
+ servings
Een plaatje is deze kleurrijke salade van rodekool en roodlof.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4

Equipment

  • mandoline

Ingrediënten
  

  • ¼ rode spitskool
  • 3 roodlofstronken
  • ½ ingemaakte rode uienringen
  • 100 gr frambozen
  • 50 gr geitenkaas pearls
  • 10 gr bieslook
  • 2 el zadenmix

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Dressing: Meng de olijfolie met de wijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd de rode spitskool in zo dun mogelijke reepjes met een mandoline of een scherp mes. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof. Snijd de bieslook fijn.
  • Leg een klein kommetje in het midden van een groot bord. Schik de roodlof hier omheen. Verdeel de fijngesneden rode spitskool, rode uienringen, geitenkaas en frambozen hierop.
  • Bestrooi met de bieslook en zadenmix of noten.
  • Lepel de dressing erover en serveer.