Een plaatje is deze kleurrijke salade van rodekool en roodlof.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- ¼ rode spitskool
- 3 roodlofstronken
- ½ ingemaakte rode uienringen
- 100 gr frambozen
- 50 gr geitenkaas pearls
- 10 gr bieslook
- 2 el zadenmix
Dressing
- 3 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el honing
- 1 tl dijonmosterd
- peper en zout
Dressing: Meng de olijfolie met de wijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rode spitskool in zo dun mogelijke reepjes met een mandoline of een scherp mes. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof. Snijd de bieslook fijn.
Leg een klein kommetje in het midden van een groot bord. Schik de roodlof hier omheen. Verdeel de fijngesneden rode spitskool, rode uienringen, geitenkaas en frambozen hierop.
Bestrooi met de bieslook en zadenmix of noten.
Lepel de dressing erover en serveer.