Roodlofsalade met bietjes en nagelhout. Heb je ze al zien liggen bij de groenteboer? Die prachtige roodlof waarmee je een heerlijke salade kunt maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- ½ rode ui
- 4 el appelciderazijn
- 1 roodlof
- 10 plakjes nagelhout*
- 1 bloedsinaasappel**
- 4 mini bietjes, gekookt
- 2 el pompoenpitten
Dressing
- 1 tl sinaasappelrasp
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el appelciderazijn
- 4 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- peper en zout
Snijd de rode ui in hele dunne ringen en doe ze in een jampotje. Doe de azijn en een beetje zout erbij en schud het potje goed door elkaar. Laat even staan.
Dressing: Doe alle ingrediënten hiervoor in een ander jampotje en schud dit goed door elkaar. Proef of het voldoende op smaak is, voeg anders nog wat peper of zout toe.
Snijd het kontje van de roodlof en pel de bladeren eraf. Snijd de bloedsinaasappel in hele dunne plakjes. Schil de bietjes en snijd ze in kwarten.
Verdeel de plakjes nagelhout over de borden. Leg hierop de roodlof, bloedsinaasappelplakjes, rode biet en rode uiringen.
Bestrooi met de pompoenpitten en lepel de dressing erover.
Serveer direct.