Rood fruit ijsje. Zelf ijsjes maken is helemaal niet moeilijk. Gebruik hiervoor lekker veel vers zomerfruit, water en een siroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
- 500 gr gemengd rood fruit
- 50 ml vlierbloesemsiroop*
- 50 ml water
Spoel de het fruit schoon en verwijder de kroontjes en/of steeltjes of gebruik diepvries fruit.
Verdeel het fruit over de waterijs vormpjes.
Meng vlierbloesemsiroop met water en vul hiermee de vormpjes af.
Sluit ze met de deksels en de stokjes.
Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is 5-6 uur.
Laat de ijsjes ongeveer 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.