Ga terug
–+ servings
Rood fruit ijsje. Zelf ijsjes maken is helemaal niet moeilijk. Gebruik hiervoor lekker veel vers zomerfruit, water en een siroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gemengd rood fruit
  • 50 ml vlierbloesemsiroop*
  • 50 ml water

Instructies
 

  • Spoel de het fruit schoon en verwijder de kroontjes en/of steeltjes of gebruik diepvries fruit.
  • Verdeel het fruit over de waterijs vormpjes.
  • Meng vlierbloesemsiroop met water en vul hiermee de vormpjes af.
  • Sluit ze met de deksels en de stokjes.
  • Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
  • Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is 5-6 uur.
  • Laat de ijsjes ongeveer 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.