De schorseneren als delicate groente in de soep, licht en fijn gegaard.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Kerst, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 kg schorseneren
- 2 preistengels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olie
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml room
- peper en zout
Leg de schorseneren in een bak met koud water en spoel ze daarin schoon. Zet een andere bak met koud water en een half uitgeperste citroen klaar.
Schil de schorseneren. Om te voorkomen dat je handen plakkerig worden, kan je handschoenen dragen. Leg ze in de bak met citroensap, anders worden ze bruin.
Snijd het witte deel van de prei in dunne ringen, spoel ze schoon onder de koude kraan. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit wat olie in een grote pan en bak alle groenten voor de soep 3 tot 5 minuten. Blus af met de groentebouillon en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Voeg de room toe aan de soep en mix het in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met een topping, een kneepje citroensap en versgemalen zwarte peper.