Romige pastinaak en kastanje soep. Een heerlijke combinatie van pastinaken en tamme kastanjes is in deze soep verwerkt. Een feestelijk soepje.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gr gepelde geroosterde kastanjes*
- 1 klont roomboter
- 500 gr pastinaak
- 1 takje tijm
- 2 el honing
- 1200 ml bouillon
- Peper en zout
- 100 ml room
- olijfolie
- 12 salieblaadjes
Schil en snipper de ui en knoflook. Hak de kastanjes grof (houd er 6 achter voor garnering).
Schil de pastinaken en snijd ze in kleine blokjes.
Smelt de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de gehakte kastanjes, pastinaakblokjes, tijm en honing toe en bak nog even mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de kastanjes en pastinaakblokjes zacht geworden zijn.
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een gladde romige soep. Voeg de helft van de slagroom toe en mix dit door de soep.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de salieblaadjes krokant in een scheutje hete olie. Schep ze eruit.
Lepel de soep in kommen, druppel of schenk er wat room over en garneer met stukjes kastanje en de salieblaadjes.