Romige paddenstoelensoep met Marsala. Zelfgemaakt paddenstoelensoep is zo lekker. Gebruik diverse soorten paddenstoelen hiervoor.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 250 ml warm water
- 25 gr gedroogde porcini
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 1 kg paddenstoelenmix
- 25 gr roomboter
- 200 ml Marsala*
- 350 ml paddenstoelenbouillon
- 250 ml room
Doe de gedroogde porcini paddenstoelen in een schaal en giet daar het hete water over. Laat het ongeveer 20 minuten weken hierin. Giet ze dan af, maar vang het vocht op.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in plakjes of stukken.
Laat de boter smelten in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui met de knoflook en tijmblaadjes.
Voeg de paddenstoelen en geweekte porcini toe en bak ze even mee. Giet de Marsala erbij en breng dit aan de kook. Laat dit een minuutje koken tot de alcohol verdampt is.
Giet dan de paddenstoelenbouillon en room erbij. Schenk het porcini vocht door een kaasdoek op een zeef in de pan. Laat dit ongeveer 5 minuten koken.
Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg eventueel peper en zout toe. Schep de soep in kommen of diepe borden en serveer er lekker brood bij.