Ga terug
+ personen
Romige mosterd kaassoep. Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, zo simpel om te maken. Maar o zo lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ltr kippenbouillon
  • 2 kuipjes smeerkaas (à 200 gr)
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 2 el mosterd*
  • peper en zout
  • 60 gr magere spekreepjes
  • 1 appel
  • 2 lente-uitjes

Instructies
 

  • Breng de bouillon aan de kook brengen.
  • Klop de smeerkaas en crème fraîche door de bouillon.
  • Roer de mosterd erdoor. Al roerend alles in de soep laten mengen en blijven roeren tot de soep gebonden is.
  • Indien de soep te dun kan je deze (licht) binden met 1 lepel aardappelzetmeel opgelost in een klein beetje bouillon of water.
  • Bak de spekjes ondertussen uit, snijd de appel in blokjes en de lente-uien in dunne ringen.
  • Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg eventueel peper toe. Schep de soep in kommen en garneer met de spekjes, appel en lente-uien.