Romige mosterd kaassoep. Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, zo simpel om te maken. Maar o zo lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 ltr kippenbouillon
- 2 kuipjes smeerkaas (à 200 gr)
- 1 bekertje crème fraîche
- 2 el mosterd*
- peper en zout
- 60 gr magere spekreepjes
- 1 appel
- 2 lente-uitjes
Breng de bouillon aan de kook brengen.
Klop de smeerkaas en crème fraîche door de bouillon.
Roer de mosterd erdoor. Al roerend alles in de soep laten mengen en blijven roeren tot de soep gebonden is.
Indien de soep te dun kan je deze (licht) binden met 1 lepel aardappelzetmeel opgelost in een klein beetje bouillon of water.
Bak de spekjes ondertussen uit, snijd de appel in blokjes en de lente-uien in dunne ringen.
Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg eventueel peper toe. Schep de soep in kommen en garneer met de spekjes, appel en lente-uien.