Romige mosterdsoep met kerrie. Als je van mosselen en kerrie houdt, dan is dit een heerlijke soep voor jou. Niet te moeilijk om te maken, maar zo lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Soepen, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 kilo mosselen
- 40 gr roomboter
- 1 ui, in dunne ringen
- 2 knoflookteentjes, geraspt
- 1/2 rode peper
- 1 tl kerriepoeder
- 100 ml droge witte wijn
- 500 ml visbouillon
- 200 ml slagroom
- 1 bosje koriander
Boen de mosselen schoon onder de koude kraan en verwijder de baarden. Verwijder de mosselen die niet dicht gaan.
Smelt de boter in een grote pan, fruit hierin de uiringen, knoflook, halve rode peper en kerriepoeder. Voeg de wijn toe en zet het vuur hoger.
Doe dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Gooi de mosselen erbij, leg een deksel op de pan en laat ongeveer 3-4 minuten koken tot de mosselen open staan.
Zet een vergiet met een kaasdoek op een pan en giet hierop de mosselen met het vocht. Zet de pan met het vocht op het vuur en breng dit met de slagroom aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten inkoken.
Haal ondertussen de mosselen uit hun schelpen en doe ze dan bij de bouillon in de pan.
Schep de soep in vier diepe borden en garneer met korianderblaadjes.
Serveer de soep met lekker (stok)brood erbij.