Ga terug
+ servings
Dit romige kip en champignon ovenschotel is een warme, smaakvolle maaltijd die iedereen aan tafel blij maakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 200 gr gegaarde kip
  • olijfolie
  • 75 gr spekreepjes
  • 1 teentje knoflook gepeld en fijngehakt
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 3 el bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • 400 gr aardappelpuree*

Instructies
 

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en snijd de gegaarde kip in stukjes.
  • Doe een scheutje olie in koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg dan spekjes toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Voeg champignons, knoflook en tijm toe en bak dit ook 5 minuten.
  • Strooi de bloem erover en roer een minuut (het zal klonterig zijn). Giet er een scheutje bouillon bij en roer met een garde tot het gemengd is.
  • Blijf bouillon toevoegen, beetje bij beetje, terwijl je roert, tot alle bouillon is toegevoegd en je een gladde saus hebt zonder klontjes. Meng dan de room erdoor en laat nog even koken.
  • Voeg als laatste de gegaarde kip erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Schep dit dan in een ovenschaal.
  • Lepel of spuit de aardappelpuree hierop en zet de schaal in de voorverwarmde oven 180°C.
  • Bak onafgedekt gedurende 25 minuten tot de ovenschaal bubbelt.