Ga terug
–+ servings
Romige gele erwtensoep. Ik wilde een Turkse gele linzensoep maken, maar had gele erwten ipv gele linzen gekocht. Het is nu deze heerlijke soep geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote (250 gr) gele wortel
  • olijfolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl pul biber
  • 300 gr gele spliterwten
  • 1,5 ltr bouillon
  • peper en zout
  • 4 el pompoenpitten
  • 1 bosje bieslook
  • 1 tl pul biber

Instructies
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de gele wortel en snijd deze in dunne plakken.
  • Bak dit met de specerijen aan in een scheut olijfolie in een grote soeppan.
  • Voeg nu de gele spliterwten toe en meng dit erdoor. Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en leg een deksel op de pan.
  • Kook ongeveer 25-30 minuten tot de groenten en erwten zacht zijn. Pureer het dan met een staafmixer of in de blender tot een gladde romige soep.
  • Lijkt de soep te dik, voeg dan nog wat bouillon of water toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Lepel de soep in kommen en garneer met de pitten, gehakte bieslook en een beetje pul biber.