Romige avocadodip met kruiden. Een lekkere, prachtige en ook nog verantwoorde dip gemaakt van avocado, Griekse yoghurt en verse groene kruiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Hapjes, Kerst, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
- 1 avocado
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl mierikswortel
- peper en zout naar smaak
- 15 gr koriander
- 10 gr bieslook
- 4 el olijfolie
Verwijder de schil en pit van de avocado en prak dit fijn. Doe het in een kom met de yoghurt, geraspte knoflook en mierikswortel en pureer met een staafmixer tot een smeuïge massa.
Hak de koriander, munt en bieslook fijn. Doe de kruiden samen met de olie in een kom en pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus.
Doe de avocadopuree in een kommetje en lepel de kruidensaus erop. Roer met een satéprikker erdoor zodat er een marmereffect ontstaat.