Ga terug
+ servings
Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika's en amandelen. Lekker bij gegrild vlees, of door de pasta of op brood.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Spaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 3 grote of 6 kleine rode paprika's
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr gerookte amandelen
  • 2 el sherryazijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet de grill aan van de oven aan. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
  • Spoel de paprika's af, droog ze af en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden samen met de rode peper op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat onder de grill en laat de paprika's roosteren in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze afgedekt in een schaal afkoelen.
  • Verwijder dan het velletje van de paprika's en de rode peper en doe ze in een blender of keukenmachine.
  • Voeg de gehakte knoflook, amandelen, azijn, paprika- en komijnpoeder toe en hak dit pulserend fijn.
  • Voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe tot je een smeuïge massa hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Je kunt de saus in een weckpot ongeveer 1 week bewaren in de koelkast.