Ga terug
+ personen
Rokerige Aioli. Deze rokerige aioli heb ik natuurlijk niet gerookt (had gekund) maar ik heb een rookaroma erin gebruikt. Dit aroma kan je kopen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 175 ml lichte olijfolie
  • 1 eidooier (kamertemperatuur)
  • 4 tenen knoflook
  • grof zeezout en peper
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Hak de teentjes knoflook in stukjes en doe ze in de vijzel met wat grof zeezout.
  • Maal de knoflook met het zout tot een smeuïge pasta.
  • Voeg nu de eidooier toe en roer met de stamper tot het eigeel volledig in de knoflookpuree is opgenomen. Giet druppelsgewijs de olie toe en meng dit goed, voeg zoveel olie toe tot je voldoende aioli hebt.
  • Pers eventueel nog een beetje citroensap er boven uit, voeg wat peper toe en proef of het op smaak is. Zo niet voeg dan nog wat extra zout, peper of citroensap toe.
  • Aioli blijft goed afgedekt een week goed in de koelkast, als er tenminste iets van overblijft.