Ga terug
+ servings
Roergebakken rode spitskool. Heerlijke en snelle rode spitskool. Je hoeft rode kool helemaal niet te koken, roergebakken is veel lekkerder.
5 from 1 vote
Voorbereidingstijd 13 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • ½ rode spitskool
  • 2 appels
  • 2 el mango chutney

Instructies
 

  • Schil en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de kool in hele dunne repen.
  • Schil de appel, snijd hem in kwarten, verwijder klokhuis en snijd deze in dunne plakken.
  • Bak de ui met de olie in een wokpan. Voeg de rode kool en appels erbij en bak ongeveer 5-7 minuten tot de kool iets geslonken is.
  • Voeg de mango chutney toe en bak dit even mee.
  • Klaar is je rode kool.